DVD-spelaren blev årets julklapp

Årets Julklapp, som varje år utses av HUI, är mycket intressant ur ett historiskt perspektiv. Fenomenet speglar den tid vi lever och kravet är att den måste vara en nyhet för året. År 2000 blev DVD-spelaren årets julklapp. Den var för visso känd för konsumenter långt tidigare, men först nu var priserna så pass låga att var man hade råd. Dock dröjde det en bra bit in på år 2001 innan försäljningen av DVD-spelare tog fart på allvar.

Steget från VHS-bandspelaren till den digitala knivskarpa bilden tog därmed sin början i Sverige. År 2010 är det Blu-ray och HD-upplösning som gäller, och det har vi idag DVD-spelaren att tacka för.

Vill du veta mer om årets julklapp och få bra julklappstips inför julhandeln? Då rekommendes ett besök på TomtensJulklappstips.se

Lämna en kommentar