Skönhetsidealen 2000

Från att mulligt men brun var helt okej på 80-talet (solarium var hett) till att man skulle kämpa mot fettet på 90-talet. Det var på 90-talet den stora boomen med light-produkter slog igenom – alla ville se ut som Cindy Crawford!
På 2000-talet började en motsägelsefull jakt på den naturliga skönheten samtidigt som marknaden exploderade med nya produkter som kunde lösa lite olika problem, eller vad sägs till exempel om botox, tandblekning och brun-utan-sol-sprutor?

Det dröjde en bit in på 2000-talet innan tandblekningen fick fäste i Sverige – innan dess hade det redan blivit väldigt populärt i USA. Tänkte du på att plötsligt hade alla kändisar kritvita tänder? Det tänkte man aldrig på tidigare, men nu gnistrade dom som aldrig förr. Detta skapade givetvis ett ha-begär för gemene man! Botox för att minska rynkor har också blivit vardag, det hålls till och med så kallade ”Botox”-fester där alla får en injektion Botox! Naturligt?